Q&A

Q&A - Najčešća pitanja i odgovori na njih

Obuke i razvoj: U ComDati, konstantno ulažemo u obrazovanje naših zaposlenih. Organizujemo kako interne, tako i eksterne obuke. Naši zaposleni vode obuke za praktikante i mlađe kolege,  međusobno dele znanje. Primamo gostujuće predavače iz privrede ili obrazovnih institucija. Pored toga, naši zaposleni imaju pristup komercijalnim online platformama za učenje i redovno učestvuju na seminarima i konferencijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu, kako bi pratili najnovije trendove i stekli dublje razumevanje poslovanja naših klijenata.

Prekovremeni rad: Naša organizacija ne podrazumeva rutinski prekovremeni rad. U poslednjih 8 godina, prekovremeni rad se dogodio samo tri puta, u sklopu dogovorenih rokova za sajamske manifestacije. Ako se pokaže potreba za prekovremenim radom, on se posebno evidentira i zaposlenima se plaća.

Parking: Zahvaljujući dobro izabranoj lokaciji, imamo dovoljno parking mesta, dobru saobraćajnu povezanost i brz pristup ključnim putnim pravcima i infrastrukturi. Ipak, mnogi naši zaposleni preferiraju dolazak na posao biciklom, autobusom ili električnim trotinetom.

Naknada za putne troškove: Naknada za putne troškove je standard u našoj kompaniji i u skladu je sa poslovnim standardima.

Fleksibilno radno vreme: U ComDati omogućavamo fleksibilno radno vreme sa početkom između 7 i 10 časova, uz osmočasovno radno vreme i predviđene pauze za odmor.

Rad od kuće: Iako težimo stvaranju pozitivne radne atmosfere, prepoznajemo važnost fleksibilnosti. Naši zaposleni imaju mogućnost rada od kuće, ali takođe podržavamo hibridni model rada koji kombinuje rad iz kancelarije i od kuće.

Beneficije na radnom mestu: U našoj kompaniji pružamo besplatno privatno zdravstveno osiguranje, FitPass, besplatne grickalice, tople i hladne napitke, povremene zajedničke ručkove, voće i slatkiše, povlastice pri kupovini goriva itd.

Odeća na radnom mestu: U ComData-i je opuštena odeća standard koji pratimo, u skladu sa praksom u IT industriji.

Timske aktivnosti: Podstičemo timski rad i saradnju kroz male timove, ali ne forsiramo obavezne događaje ili tim bilding aktivnosti. Možete odabrati ili predložiti neku aktivnost za vaš i vaš tim i kompanija će vam izaću u susret.

Sportske aktivnosti: Naši zaposleni su više senior programeri, a najčešće aktivnosti koje praktikuju uključuju vožnju bicikla i vođenje dece na sportske aktivnosti., 😊, ali isto tako, imamo i aktivne planinare, maratonce, trkače, košarkaše itd.

Agilne metodologije: Naše timove vodimo po Agile-SCRUM metodologiji, što omogućava efikasno upravljanje projektima i brzo prilagođavanje promenama.

Razvoj novog softvera: Fokusirani smo na razvoj novih softverskih rešenja, ali takođe sarađujemo sa klijentima na unapređenju postojećih sistema ili metodologija.

Kontakt sa klijentima: Naši zaposleni imaju direktnu interakciju sa klijentima, što omogućava bolje razumevanje zahteva i bržu implementaciju rešenja.

Radna sredina: Radno okruženje organizujemo u manjim timovima od 3-17 ljudi, sa otvorenim prostorom za saradnju i komunikaciju.

Putovanja u inostranstvo: Putovanja u inostranstvo se organizuju s vremena na vreme,  u dogovoru sa stranim partnerima, uglavnom radi obuke i upoznavanja sa poslovanjem klijenata, ali ne više od jednom godišnje.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Zaštita podataka