VESTI

ComData i Legend

Krajem meseca oktobra 2016-te godine, ComData je potpisala Ugovor o uvođenju svog ERP sistema u renomiranu srpsku firmu EMINENT doo, koja je vlasnik regionalnog brenda LEGEND.

Zahvaljujemo se firmi EMINENT doo na ukazanom nam poverenju.

ComData i Legend

Modul u kojem se vrši izrada dokumentacije vezane za otkup i prodaju poljoprivrednih proizvoda kako od fizičkih tako i od pravnih lica.

Ceo proces evidencije i obračuna je usklađen sa najnovijim zakonskim propisima, kompletno je automatizovan kako u pogledu samog obračuna tako i u formiranju svih potrebnih dokumenata.

Modul kooperacije između ostalog obuhvata:

Ceo proces evidencije i obračuna je usklađen sa najnovijim zakonskim propisima, kompletno je automatizovan kako u pogledu samog obračuna tako i u formiranju svih potrebnih dokumenata (uključujući i kompenzacije nastale zbog ugovorenih ili dogovorenih pariteta).

Modul kooperacija omogućava istovremeno praćenje kooperativnih poslova i otkupa za više kultura (žito, soja, kukuruz, itd...) gde su takođe uvedene dodatne funkcionalnosti za mlinarske kompanije uključujući tzv. ušur.

Sam obračun obuhvata:

Program automatski daje razliku između isporučenog proizvoda i preuzetih obaveza (izdat repromaterijala, dat avans ili kapara). Data razlika je predmet obračuna a koja dalje može biti: otkupljena, predmet dalje kompenzacije, predata na uslužno čuvanje, predata na uslužno sušenje, preneto na vlasništvo drugom kooperantu u delu ili celosti ili predmet robne razmene tzv. ušur.

Pored automatskog generisanja svih zakonom definisanih dokumenata program generiše i kompenzaciona dokumenta (nastaju zbog ugovorenih ili dogovorenih pariteta) kao i nalog za RUC i PDV priznanicu, što naše rešenje razlikuje od konkurentskih.

Na ovaj način Vi u svakom trenutku, imate uvid u stanje međusobnih obaveza (kako finansijski tako i količinski) kao i obavljenih poslova između vas i poljoprivrednog proizvođača, uključujući i obavezu isplate 8% prema poljoprivrednom gazdinstvu (obračunato - isplaćeno) kao i planiranje i ugovaranje starih (koji nisu zatvoreni) i novih kompenzacionih i kooperacionih poslova.

Pretraga