O NAMA

PRAKSA u ComDati

PRAKSA u ComDati

PRAKSA - COVID-19 UPDATE
Praktični rad u kompaniji ComData odlaže se dok se ne steknu uslovi za bezbedan rad i usavršavanje zaposlenih i studenata na praksi. 

U ovom trenutku, ograničenje broja osoba po m2 u zatvorenom prostoru i povećan rizik za širenje COVID-19 nam onemogućavaju da držimo predavanja ili vežbe do daljnjeg.

Novi ciklus prakse započećemo po poboljšanju epidemioloških mera,
(uspeh vakcinacije i terapijskih mera, dostizanje kolektivnog imuniteta, preporuke kriznog štaba za borbu protiv COVID-19),
u dogovoru sa upravom obrazovnih ustanova sa kojima imamo potpisane ugovore o saradnji.

Svi studenti koji nas u međuvremenu kontaktiraju, biće putem maila obavešteni o pripremama za početak prakse 14 dana unapred.

Ako vam je potrebna potvrda o praktičnom radu koji ste već obavili u kompaniji ComData,
možete je dobiti, u roku od jednog radnog dana nakon dostavljanja potrebnih formulara.

HR team

Tamara, student na praksi

Tamara,
student na praksi

Student IV godine studija Ekonomskog fakulteta u Subotici, odeljenje u Novom Sadu, smer Poslovni informacioni sistemi.

Bila sam đak generacije u osnovnoj školi, posle toga sam upisala gimnaziju "J.J. Zmaj" (da se zna da sam štreberka). Nisam bila sigurna šta me zanima, i u jednom trenutku sam shvatila da je ovo zanimanje savremeno i da pruža puno potencijala za razvoj.

Upisala sam Poslovne informacione sisteme na Ekonomskom fakultetu u Subotici i nisam se pokajala. Dobro društvo, predusretljivi profesori i obuka za zanimanje koje se traži, doveli su me tu gde sam sada.

Želela sam da ono o čemu sam učila vidim na konkretnom primeru u nekoj ozbiljnoj kompaniji. Ovde sam uspela da vidim kakav je sistem rada, atmosfera i problemi sa kojima se moje kolege sreću. Svakome bih preporučila da testira svoje znanje u ovakvoj kompaniji.

Naučila sam kako to zapravo izgleda. Ja zapravo uopšte nisam znala kako izgleda rad u nekoj IT kompaniji. Mnogo je zanimljivije nego što sam zamišljala. (Metodologija, procedure, Agile, SCRUM, dnevni i nedeljni sastanci, itd.)

Ukratko, programiranje nije samo sedenje za računarom, već i organizacija posla, saradnja sa članovima tima, poštovanje kolega i rokova.

Pretraga