O NAMA

COMDATA – SOFTWARE SOLUTION PROVIDER

COMDATA – SOFTWARE SOLUTION PROVIDER

ComData je osnovana 1992. godine u Novom Sadu.

Od samog svog osnivanja pa sve do danas, ComData se bavi razvojem i implementacijom složenih ICT sistema.

Oslonjeni na svoje znanje i ogromno iskustvo, prilagođovamo data rešenja različitim zahtevima klijenta, uz korišćenje najsavremenijih tehnologija i alata.

Razvoj softvera se odvija na principu malih timova, sastavljenih od iskusnih profesionalaca sa dobrim poznavanjem programskih jezika, tehnologija i poslovnih procesa.

Pored domaćeg tržišta, naša rešenja se koriste na evropskom i svetskom tržištu, u različitim industrijama uključujući: logistiku, transport, medicinske usluge, odnose sa potrošačima, navigaciju, komandne, kontrolne, komunikacione i bezbednosne module za industrijska rešenja i mašine, razvoj kontrolnih mehanizama za mašine koje se svrstavaju u Industriju 4.0.

Kako bi naši programeri bili obučeni i upoznati sa najnovijim tehnologijama i ICT trendovima, puno ulažemo u obuku zaposlenih. Nudimo i organizujemo kako interne tako i eksterne treninge, učešća na stručnim predavanjima i specijalizovanim seminarima i sajmovima

ComData je organizovana u dva odeljenja:
  1. Razvoj sopstvenih ICT proizvoda za domaće tržište
  2. Razvoj ICT proizvoda za inostrano tržište
Odeljenje za razvoj ICT proizvoda za domaće tržište:
Glavni proizvodi: 

1. IIS - Domaći ERP sistem, namenjen srednjim i velikim kompanijama.

2. eBUDŽET - Program za planiranje i praćenje budžeta lokalnih zajednica sa intergisanim Linijskim i Programskim budžetom

Odeljenje za razvoj ICT proizvoda za inostrano tržište

U saradnji sa našim inostranim partnerima radimo na razvoju različitih softverskih rešenja, uključujući i Industriju 4.0.
To su različite web, cloud i mobilne aplikacije sa povremenim i čestim odlascima do naših inostranih partnera na dalje konsultacije i razgovore oko daljeg rada na projektu.
Zajedničko za sve naše projekte, u saradnji sa našim inostranim partnerima, je korišćenje najsavremenije tehnologija i metodologija rada, uz često korišćenje različitih komercijalnih alata. 

Tehnologije :

.NET,  C#, Xamarin, JavaScript, Angular, React, Java, C, C++, HTML5, Web Services, MS Visual Basic, MS SQL Server.

Vizija

Vizija

Prepoznatljivi u ICT sektoru Srbije kao firma koja svojim radnicima pruža neprekidno stručnu edukaciju, usavršavanje i napredovanje

Misija

Rad na tehnički zahtevnim projektima, korišćenjem najnovijih tehnologija i alata, uz neprekidno učenje i usavršavanje.

 

Dragan Majkić, direktor

Dragan Majkić,
direktor

Možete li nam reći nešto o kompaniji?

Kompanija ComData je osnovana 1992. godine. Od samog osnivanja pa sve do danas kompanija se bavi isključivo i samo razvojem softvera.

Naša najveća vrednost, pored naših radnika, jeste naše ogromno iskustvo u projektovanju i programiranju kao i organizacioni model našeg poslovanja.

Centralna tema i fokus našeg planiranja i rada je naš radnik i njegovo stručno usavršavanje i osposobljavanje.

Ovo postižemo kroz više različitih aktivnosti: treninzi i stručne obuke, odlasci na stručna predavanja i događaje, pretplata na komercijalne portale za učenje kao i rad na veoma zahtevnim projektima koja uključuju korišćenje najsavremenijih tehnologija i alata u timu veoma iskusnih članova profesionalaca, koji poseduju različite ekspertize i znanja.

U kompaniji imamo kako interne tako i eksterne treninge i obuke, koje su veoma ciljane i na vrlo visokom nivou.

Dovodimo veoma iskusne konsultante, iz zemlje i inostranstva, sa različitim ekspertizama koji nam drže predavanja sa veoma specifičnim temama. Želja nam je da se naši ljudi upoznaju i sa drugačijim načinom rešavanja i razmišljanja pri rešavanju poznatih problema.

Pored toga, želimo da svi naši radnici budu veoma dobro upoznati sa objektno orijentisanim principima programiranja, tzv. clean kodom, coding standardima, design patternima.

Pretplaćeni smo na komercijalne portale za učenje iz oblasti ICT-a, što naši radnici konstantno koriste za podizanje svog znanja.

Radimo isključivo na razvoju novog softera za potrebe industrije, koristeći najnovije tehnologije i alate.

Na sugestiju i uz podršku naših inostranih partnera od sledeće godine počinjemo sa razvojem softvera u nekoliko za nas novih oblasti na kojima do sada nismo radili.

Ono što je veoma bitno reći jeste da se radi o zajedničkom razvoju novih aplikacija za industrijsku potrebu sa našim inostranim partnerima i njihovim timovima, koji u datim oblastima imaju veliko iskustvo i komercijalna rešenja.

Ukoliko ste ambiciozni, željni istraživanja i novih znanja, ComData je sigurno kompanija koja Vam to može obezbediti, jer se bavimo razvojem komercijalnog i industrijskog softvera već 25 godina.

Koje tehnologije se najviše koriste?

ComData se orijentisala na visoko kvalitetna rešenja za industriju, i zbog toga tražimo iskusne Medium i Senior developere, koji mogu brzo da uđu u materiju i koji vole i znaju da rešavaju probleme. U timu ćete uvek raditi sa više Senior i Medium developera, i često biti u prilici da putujete u zemlje zapadne Evrope kako biste usvojili poslovnu logiku i standarde partnera.

Od programskih jezika oslanjamo se na C#, ASP.NET, Xamarin, Java, JS, Angular, React,  TypeScript i C++. Sve više i više naših projekata je orijentisano ka Cloud i Mobilnim rešenjima.

Svakako da menadžment kompanije u zamahu uzima veliki deo vremena, ali znamo da se i dalje bavite programiranjem. Recite nam šta je za vas bio najveći programerski izazov, a šta Vam je donelo najveće zadovoljstvo?

Programiranje je veoma interesantan i dinamičan posao tako da je tu bilo dosta izazova ali i teških trenutaka. Nije bilo lako baviti se razvojem softvera 90-tih godina u Srbiji i sigurno naš najveći uspeh je što smo opstali i ne samo opstali već se mi konstantno razvijamo, rastemo i učimo.

Kakve projekte nudite u sledećem periodu?

ComData trenutno radi nekoliko velikih projekata za sopstvene i potrebe inostranih partnera.

Oni uključuju razvoj Cloud i Mobilnih aplikacija za poslovanje velikih sistema, Industrijska i poslovna rešenja za automobilsku, pomorsku i avio industriju; ali i ono na šta smo posebno ponosni je razvoj Industry 4.0 rešenja koja uključuju Industrijsku primenu najnovijih mašina o kojima ne možemo puno da pričamo. Kao što sam već rekao, uskoro krećemo sa Embedded rešenjima a počev od sledeće godine i sa još nekim novim projektima.

Gde vidite kompaniju za 5 godina?

Trudićemo se da ostanemo u fokusu, u stalnom kontaktu sa najnovijim tehnologijama, kako bismo bili interesantni kako poslovnim partnerima tako i svojim zaposlenima. Učenje i usavršavanje će i dalje biti naš fokus rada.

Internet of Things, Embedded rešenja, DataScience i Machine Learning će dobijati sve veću ulogu u našem poslovanju, ali i rad na velikim industrijskim rešenjima poput baza podataka, Web aplikacija, CRM, Cloud i Mobilnih rešenja.

Naši planovi su veoma ambiciozni i za realizaciju tih planova nam trebaju dodatni kapaciteti, tražimo nove ljude, ambiciozne, timski orijentisane, ljude željne znanja i novih izazova.

Senior i Medium developeri čine većinu našeg developerskog tima, vrsni stručnjaci u onome čime se bave, i raditi sa njima je odlična prilika za razvoj i napredovanje, čak iako ste i sami veoma iskusan developer; ali najvažniji je osećaj zajedništva, a to se za razliku od neke nove tehnologije, ne uči.

Očekujemo da nam se jave iskusni programeri, i nijedan mail neće ostati bez odgovora.

Programeri koji zadovoljavaju uslove konkursa, ili koji imaju neku specifičnu kombinaciju sposobnosti koji nisu navedeni u oglasu ali su nam interesantni za buduće projekte, biće kontaktirani i intervjuisani u terminu koji njima odgovara.

Ako utvrdimo da nam se vizije i ekspertize poklapaju, svaki kandidat će dobiti test projekat za proveru stručnih znanja i nakon toga će se razgovarati o poslovnoj ponudi.

Na našem konkursu ne treba da Vam bude cilj da pobedite druge, jer je konkurs stalno otvoren i uvek ima posla za onoga ko hoće da radi, već da pokažete da posedujete ekspertize koje nam trebaju, da znate da rešavate probleme i da ćete se dobro uklopiti sa vašim kolegama.

Pretraga