Upoznajmo se: Studentska praksa

OBAVEŠTENJE ZA STUDENTE:

Praktični rad (časovi) za studente fakulteta sa kojima ComData ima potpisane ugovore o saradnji, održavaju se svakog četvrtka, u terminu od 14 do 15 časova.

Pre započinjanja prakse potrebno je dostaviti osnovne podatke o sebi na adresu hr@comdata.rs i ugovoriti uvodni intervju na kojem se vrši selekcija studenata.

Produžena praksa (puno radno vreme, u  trajanju od 2 do 6 meseci za studente završnih godina studija) započeće nakon proširenja poslovnog prostora, u junu ili julu 2018. godine, ali već sada možete dostaviti svoje podatke i zaklazati intervju.

 

 

Tamara, student na praksi

Student IV godine studija Ekonomskog fakulteta u Subotici, odeljenje u Novom Sadu, smer Poslovni informacioni sistemi.

Bila sam đak generacije u osnovnoj školi, posle toga sam upisala gimnaziju “J.J. Zmaj” (da se zna da sam štreberka). Nisam bila sigurna šta me zanima, i u jednom trenutku sam shvatila da je ovo zanimanje savremeno i da pruža puno potencijala za razvoj.

Upisala sam Poslovne informacione sisteme na Ekonomskom fakultetu u Subotici i nisam se pokajala. Dobro društvo, predusretljivi profesori i obuka za zanimanje koje se traži, doveli su me tu gde sam sada.

Želela sam da ono o čemu sam učila vidim na konkretnom primeru u nekoj ozbiljnoj kompaniji. Ovde sam uspela da vidim kakav je sistem rada, atmosfera i problemi sa kojima se moje kolege sreću. Svakome bih preporučila da testira svoje znanje u ovakvoj kompaniji.

Naučila sam kako to zapravo izgleda. Ja zapravo uopšte nisam znala kako izgleda rad u nekoj IT kompaniji. Mnogo je zanimljivije nego što sam zamišljala. (Metodologija, procedure, Agile, SCRUM, dnevni i nedeljni sastanci, itd.)

Ukratko, programiranje nije samo sedenje za računarom, već i organizacija posla, saradnja sa članovima tima, poštovanje kolega i rokova.