Upoznajmo se: developeri I

Branislav

Početkom 2015. godine tražio sam priliku da radim na drugačijim projektima koji bi upotpunili i unapredili moja znanja. Dolaskom u ComData ta prilika mi se pružila ali nenadano upućen mi je i profesionalan izazov da radim na veoma interesantnim projektima uz upotrebu naprednih aktuelnih tehnologija ali i tehnika upravljanja razvoja softvera.
Danas i pored mnoštva sredstava komunikacije, postojanje svesti o važnosti ličnog upoznavanja klijenata je važan deo kompanijske kulture. Svaki projekat podrazumeva susret sa kolegama iz partnerskih kompanija u Evropi, usvajanje poslovnog domena i dogovora oko razvoja softvera. Raznolikost u kulturama poslovanja, tematika i zahteva softvera pruža mi bogato iskustvo.

Posebno je uočljiva vizija razvoja firme i načina kako postići planirano.

Nakon svega nije me iznenadilo što u ComData dolaze predavači eksperti iz oblasti/tehnologija koje firma koristi, kao i kolegijalan odnos i nesebično deljenje znanja.

 

Ivan

 

Rad sa najnovijim tehnologijama i alatima kao i mogućnost prelaska sa jednog projekta na drugi, čini rad u ComData zanimljivim i korisnim za moje dalje napredovanje i usavršavanje.
Rad u timu, gde pojedinačno članovi tima poseduju različite ekspertize omogućuje mi nova saznanja kao i unapređenje postojećih veština.
Saradnja sa domaćim i stranim firmama iz različitih oblasti poslovanja proširuje moje profesionalne vidike i svaki novi projekat čini interesantnim.

 

 

Martin

U ComData sam od 2015. godine kao C# i JavaScript developer.
Počeo sam da radim na projektima vezanim za Microsoft Dynamics CRM (Web resource, plugin).
Projekti su izazovni i dinamični, ali uz moje lično angažovanje kao i uz pomoć mojih kolega i stručnih predavanja uspeo sam da napredujem u znanju.
Timski rad, nesebična pomoć kolega kao i velika podrška menadžmenta čini moj posao mnogo lakšim.

I sam naziv, i posao su dinamični. Nikad ne radiš istu stvar. Projekti se ne ponavljaju. Svaki projekat je i izazov za sebe. Mnoštvo projekata i mnoštvo klijenata daje mi priliku da mnogo naučim.

Onima koji dolaze na praksu kod nas mogu da poručim: “Mi vas čekamo, pokazaćemo vam nove stvari i nove tehnologije. Posle prakse koju ovde prođete, ako imate entuzijazam i volju, moći ćete da samostalno radite projekte.

Šta ti se najviše sviđe ovde, u ComDati?
Posao. Kolege. Kujna.

Šta bi poručio onima koji žele da rade u ComDati?
Najbolje je da dođu i vide sami. Sve je priča za sebe i sve radiš od početka do kraja. Napreduješ, moraš da učiš nove stvari, nove tehnologije i nema šanse da ti dosadi.