Finansije i Glavna knjiga

Finansijsko knjigovodstvo sadrži preuzimanje dokumenata spremnih za knjiženje u glavnu knjigu iz robno-likvidaturnih modula a po pravilu prethodno definisanim stavovima za knjiženje. Date stavove definiše korisnik na osnovu svoga iskustva, navika i vrste poslovanja. Pored “automatskog knjiženja” dokumenata u glavnu knjigu ostaje i opcija ručnog unosa naloga glavne knjige.

Finansijsko poslovanje sadrži niz izveštaja uključujući karticu konta, zaključni list, dnevnik glavne knjige kao i vrlo moćan alat za samostalno generisanje izveštaja (alat za pravljenje složenih izveštaja iz Glavne knjige. Pomoću ovog alata naši korisnici definišu sve složene izveštaje koje prave prema potrebi bilo za menadžment firme, bilo za banku ili svoje potrebe kao što su bilans stanja i uspeha. Dati alat omogućuje i izveštavanje po više valuta na osnovu kursne liste iz sistema). Svi izveštaji imaju u sebi veliki broj filtera i analitike koja obuhvataju: poslovne partnere, mesta troška, vrste dokumenata i vrste plaćanja.

U okviru ovog modula uveden je i podsistem FINANSIJSKE ANALIZE koja uključuje praćenje poslovanja po tzv. Racio brojevima i Pozicijama finansijskog izveštavanja.